Ποιοί είμαστε

Το theLegalBay είναι μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) που αποβλέπει στην ενημέρωση του ελληνικού κοινού για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν νόμιμα περιεχόμενο που προστατεύεται με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικό δικαίωμα. Με απλά λόγια, ο ΟΠΙ συγκεντρώνει στο theLegalBay ιστοτόπους στους οποίους μπορούν οι χρήστες του διαδικτύου να παρακολουθήσουν ή να κατεβάσουν νόμιμα, ταινίες, σειρές, τηλεοπτικά προγράμματα και αθλητικά γεγονότα, αλλά και να ακούσουν ή να κατεβάσουν μουσική, να διαβάσουν ή να κατεβάσουν βιβλία και περιοδικά, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εικόνες και βιντεοπαιχνίδια.

Το theLegalBay εντάσσεται στο δίκτυο Agorateka που δημιούργησε το Γραφείο για τη Διανοητική Ιδιοκτησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Η Agorateka είναι μία πανευρωπαϊκή δικτυακή πύλη που συγκεντρώνει εθνικές διαδικτυακές πύλες, όπως το theLegalBay, από συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του theLegalBay είναι να κατευθύνει τους χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο προς τους νόμιμους ιστοτόπους ως εναλλακτική πρόταση στις ιστοσελίδες που διαθέτουν παράνομα περιεχόμενο χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Επιλέγοντας να επισκεφθείτε τους ιστοτόπους που περιλαμβάνονται στο theLegalBay αποκτάτε πρόσβαση στα έργα των αγαπημένων σας δημιουργών εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Κυρίως όμως αποκτάτε πρόσβαση νόμιμα, σεβόμενοι τα δικαιώματα των δημιουργών και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πολιτιστικού αγαθού.